You are currently viewing HET VERSCHIL MAKEN IS BELANGRIJK.

HET VERSCHIL MAKEN IS BELANGRIJK.

[av_section min_height=” min_height_px=’500px’ padding=’default’ shadow=’no-shadow’ bottom_border=’no-border-styling’ bottom_border_diagonal_color=’#333333′ bottom_border_diagonal_direction=’scroll’ bottom_border_style=’scroll’ scroll_down=” id=” color=’main_color’ custom_bg=” src=” attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ video_mobile_disabled=” overlay_enable=” overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Het verschil maken is belangrijk. Zij maken het verschil.

Share Network is een organisatie die haar expertise en passie inzet tegen mensenhandel. Afgelopen maand hebben zij als organisatie bij kunnen dragen aan een grote stap in iemands leven. Een stap die veel mensen nooit hoeven zetten. Deze persoon wel. Zij zette de stap om haar brandmerk voor eens en voor altijd van haar lichaam te verwijderen. Een brandmerk die haar deed herinneren aan de meest verschrikkelijke periode in haar leven. Met een cover up tattoo nam zij afscheid van deze tijd. Het brandmerk was niet langer meer een teken van onderdrukking, maar een teken van overwinning. Hoe ze aan dat brandmerk kwam? Dit was het gevolg van mensenhandel…

De harde realiteit

Mensenhandel is een onderwerp dat veel mensen in Nederland bewust of onbewust afschuiven als iets dat zich alleen in arme landen afspeelt. Helaas is de realiteit anders. En speelt het zich dichterbij af dan je wellicht denkt.

Jaarlijks worden er ook mensen verhandeld in Nederland. De meeste slachtoffers van deze mensenhandel komen uit Nederland zelf. Bijna de helft van deze Nederlandse slachtoffers heeft te maken met seksuele uitbuiting.

Niet alleen prostitutie

Denk je aan seksuele uitbuiting dan denk je al snel aan loverboys of andere vormen van gedwongen prostitutie. Echter is prostitutie niet de enige vorm van mensenhandel in Nederland. Helaas valt ook arbeidsuitbuiting, gedwongen bedelarij, criminele uitbuiting (gedwongen worden om bijvoorbeeld te stelen) en zelfs gedwongen orgaanverwijdering onder de mensenhandel dat zich afspeelt in Nederland. Share Network vecht tegen mensenhandel. Share Network strijdt elke dag opnieuw om mensenhandel tegen te gaan.

Hun initiatieven

Zij doen hun uiterste best om mensen bewust te maken van het bestaan van mensenhandel in Nederland. Dit doen ze door middel van onderwijs. Daarnaast creëren zij opleidings- en baanmogelijkheden voor slachtoffers van mensenhandel. Middels het project Branded Free komen zij op voor de slachtoffers van mensenhandel en bieden zij ze de mogelijkheid om deze periode achter zich te laten.

Branded Free

Het initiatief Branded Free is opgezet om mensen bewust te maken van de mensonterende wereld van mensenhandel. Veel mensen die verhandeld zijn, zijn tevens gebrandmerkt. Letterlijk. Het brandmerk geeft aan dat de persoon in het bezit is van de verhandelaar. Met Branded Free bieden ze de mogelijkheid om dit brandmerk te laten verdwijnen door middel van een cover up tattoo. De eigenwaarde van een persoon herstellen. Dat is voor hen belangrijk. Dat is waar Branded Free voor staat.

Wist jij het?

Wist jij van deze vormen van mensenhandel? Was jij je al bewust van het feit dat dit zich heel dichtbij afspeelt? Wij hopen dat je je net als Share Network wilt inzetten om de slachtoffers een tweede kans te bieden. Een tweede kans op een leven dat zij verdienen. Wil je het mogelijk maken dat iemand zijn/ of haar brandmerk voorgoed en voor altijd achter zich kan laten? Dat kan! Doneer eenmalig of maandelijks en help iemand om zijn/ haar leven weer waarde te geven!

Geschreven door Kristen van Beek van Quebit
[/av_textblock]

[/av_section][av_social_share title=’Share this entry’ style=” buttons=” share_facebook=” share_twitter=” share_pinterest=” share_gplus=” share_reddit=” share_linkedin=” share_tumblr=” share_vk=” share_mail=”][/av_social_share]